Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Πρώτη φορά τέτοια πουστιά


Δηλαδή τώρα σόρρυ κιόλας αλλά τέτοια πουστιά δεν έχω ματαξανακούσει. 
Πέντε μήνες μας έπρηξαν τ' αρχίδια ότι διαπραγματεύονται σκληρά. Και στηρίζαμε.
Μετά τα πράγματα έφτασαν σε αδιέξοδο με την Ελληνική πλευρά να σηκώνεται περήφανα και να αποχωρεί από το τραπέζι και αιφνιδιαστικά να καλεί σε δημοψήφισμα.

Για μια εβδομάδα η πίεση προς τον κόσμο ήταν απίστευτα σκληρή και προκλητικά χυδαία. Οι τράπεζες κλειστές και ο κόσμος να περιμένει σε ατελείωτες ουρές. Τα κανάλια της διαπλοκής είχαν ξεσαλώσει πέρα από κάθε έλεγχο προσπαθώντας να διαλύσουν την ψυχολογία των τηλεθεατών. 
Οι παρεμβάσεις από το εξωτερικό ήταν απροκάλυπτες με βαριές απειλές υπέρ του ΝΑΙ.

Όμως ο Λαός στήριξε την κυβέρνηση και τον Τσίπρά και είπε ΟΧΙ (αναρωτιέμαι αν το ήθελε η κυβέρνηση αυτό).
Και αμέσως μετά άρχισαν οι (παρ)ερμηνείες για το τι είπε ο Λαός. Το ΌΧΙ έγινε ΝΑΙ.

Το ΌΧΙ έγινε ΝΑΙ. ΝΑΙ στη συμφωνία . Την πιο σκληρή συμφωνία. Το είπε ο πρωθυπουργός. Το λένε τα παπαγαλάκια στα κανάλια χαρούμενα και μας πρήξαν και τα κομματόσκυλα τ'αρχίδια.

"Ξέρετε ποιο ήταν το ερώτημα στο δημοψήφισμα; Όχι στη συγκεκριμένη συμφωνία των δανειστών". Ναι ρε μαλάκα, αυτό ήταν αλλά με όλο τον πόλεμο το ΟΧΙ από το Λαό και η στήριξή του σήμαινε "Μην ξεπουληθείτε, πηγαίνετε τη διαπραγμάτευση στα άκρα. Κρατείστε".

Συνεχίζουν τα κομματόσκυλα "Ο Λαός δεν είπε να βγούμε από το ευρώ" 

Ναι ρε ξεφτιλισμένε, αλλά δεν το λέει κανείς αυτό. Αυτό που λέμε είναι ότι η διαπραγμάτευση ως φάσμα έχει από την άνευ όρων παράδοση έως τη ρήξη. Αν απορρίψεις τη ρήξη σε γάμησε ο άλλος. 

Και σε γάμησε ο άλλος.

Αφού φέρνεις μια συμφωνία που τα μέτρα είναι χειρότερα απ'όσα απορρίφθηκαν.
Έτσι, μας δουλεύουν και οι Γερμανοί που λένε ότι αυτά είναι τα μέτρα που απέρριψε ο λαός με το ΟΧΙ...

Και το κύριο επιχείρημα... ο Λαός με το ΌΧΙ του στηρίζει το ΝΑΙ ΣΕ ΌΛΑ.
(και λένε και κάποιοι "εσείς που ψηφίσατε ΌΧΙ τι διαμαρτύρεστε, αφού ψηφίσατε υπέρ της κυβέρνησης")

Και να τη η μεγάλη πουστιά. Όταν θα ακούγεται από κάποιον "Εγώ ψήφισα ΌΧΙ, θα λένε ότι στηρίζει την κυβέρνηση και το ΝΑΙ σε όλα". Φοβερό επιτηδευμένο μπέρδεμα. Απίστευτη πουστιά.

Και η πρόταση είναι ΒΆΣΗ για συζήτηση, εδώ οι δανειστές θα προσθέσουν ότι γουστάρουν!!!!

ΑΝ λέω ΑΝ, αυτό δεν είναι ένα μεγάλο κόλπο όπου μόλις προσθέσουν κάτι οι δανειστές τους το πετάξουμε στα μούτρα και σηκωθούμε να φύγουμε, ή ΑΝ καταψηφιστεί στη βουλή και δηλώσουμε ότι δημοκρατικά δεν περνάνε νέα μέτρα λιτότητα ΠΆΝΩ στα παλιά τα οποία δεν ακυρώνονται -με ένα νόμο σε ένα άρθρο.

Αν δεν συμβαίνει αυτό τότε όλοι που απειλούν την αριστερή  πλατφόρμα με ξεκαθάρισμα και οι ξένοι που σχεδιάζουν διάσπαση ΣυΡιζΑ και κυβέρνηση κεντροαριστεροακροδεξιάς συμμαχίας, τότε όσοι λένε ότι το ΌΧΙ είναι ΝΑΙ σε όλα τότε όντως ζούμε ΠΡΏΤΗ ΦΟΡΆ ΤΈΤΟΙΑ ΠΟΥΣΤΙΆ.

(Αλλά είχα ξαναγράψει ότι το δημοψήφισμα γλυκαίνει τον κόσμο να λέει τη γνώμη του και γίνεται σωρευμένη εμπειρία ψηγμάτων Δημοκρατίας. Δημοκρατία που θα έρθει η ώρα να διεκδικήσουμε)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Συνολικές προβολές σελίδας