Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

Η μετάλλαξη ολοκληρώνεται



Μιλάνε τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ και θέτουν συνεχώς όρους για το πως πρέπει να είναι ένα κόμμα, πως δηλαδή το σύστημα θέλει ένα κόμμα. Τη δομή του, την οργάνωσή του, την λειτουργία του.

Κυρίαρχη μορφή προπαγάνδας είναι να χλευάζουν τις ιδιομορφίες του κόμματος του ΣυΡιζΑ και να λοιδορούν τους εκπροσώπους τους για αυτές.

Ο ΣυΡιζΑ έγινε ένα κόμμα συνιστωσών και τάσεων από τον Αλέκο Αλαβάνο που είχε δει την ανάγκη της αριστεράς να έχει εκπροσώπηση κοινοβουλευτική, και έδωσε νέο ενδιαφέρον στο κόμμα.

Από το 2012 πριν τις εκλογές του Μαΐου - Ιουνίου μόνιμη επωδός ήταν πως ο ΣυΡιζΑ ήταν ένα συνονθύλευμα συνιστωσών που δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους, πόσο μάλλον να κυβερνήσουν. Κάτω από την πίεση αυτή, και με τον εκλογικό νόμο που δίνει μειονέκτημα στους συνασπισμούς ο ΣυΡιζΑ έγινε ενιαίο κόμμα, πολυτασικό όμως.

Τα κυρίαρχα, συστημικά ΜΜΕ της διαπλοκής συνέχισαν να γραφικοποιούν τη δομή αυτή, παραβλέποντας ότι εδώ φτάσαμε από κόμματα με δομές αντίθετες και πολύ πιο αντιδημοκρατικές από του ΣυΡιζΑ, που υπήρχε λόγο για κάθε τάση.

Και φτάσαμε στην εκλογική νίκη του 2015. Το παραμύθι συνεχίζεται πλέον εναντίον των πιο αριστερών στοιχείων από την αρχή. Η πίεση για να απομακρυνθεί η αριστερή πλατφόρμα και να αντικατασταθεί από τα πτώματα ΠαΣοΚ, ΝΔ αλλά και το εργολαβικό ποτάμι μέσα από τα μέσα είναι περισσότερο από εμφανής.

Βέβαια οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν ότι όσο πιο δημοκρατικούς θεσμούς έχει μία δομή τόσο πιο μεγάλος είναι ο έλεγχος της ηγεσίας τους. Οι ολιγάρχες όμως το ξέρουν και έτσι βάζουν τα κανάλια τους να σπρώχνουν στην πλήρη μετάλλαξη του ΣυΡιζΑ σε εντελώς αρχηγικού τύπου κόμμα. Όπως και τα παλιότερα, του ενός ανδρός αρχή.

Με αυτό τον τρόπο οι ολιγάρχες, ξένοι και εγχώριοι, θα μπορούν να ελέγξουν τη δομή πολύ πιο εύκολα διότι χρειάζεται μόνο να εγκολπωθούν δύο ή τρία άτομα πολύ ψηλά και όλοι θα υποταχθούν στον ηγέτη/αρχηγό. ΄

Και το μεγάλο κόλπο του συστήματος είναι ότι όταν η δομή αποτύχει το μόνο που κάνουν είναι να ρίξουν το φταίξιμο στον αρχηγό, που από σωτήρας γίνεται αιτία της αποτυχίας και έτσι σώζεται η δομή, και διαιωνίζεται το πρόβλημα.

Η μετάλλαξη του ΣυΡιζΑ ξεκίνησε από τη στιγμή που τα συλλογικά όργανα κατέστησαν ανενεργά επί της ουσίας και κοντεύει να ολοκληρωθεί με την "ενός ανδρός αρχή" μετάλλαξή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Συνολικές προβολές σελίδας