Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Griechisch Baby...schmackhaft

*μμμμ... Ελληνικά μωρά... νόστιμα
Χωρίς τις ειδικές ιατρικές εξετάσεις για την πρόληψη και την αντιμετώπιση σοβαρών παθήσεων, όπως είναι η νοητική υστέρηση, ο αυτισμός, η κώφωση, κινδυνεύουν να μείνουν εκατοντάδες νεογνά που γεννιούνται καθημερινά στην Ελλάδα στα δημόσια και στα ιδιωτικά μαιευτήρια. Το πρόγραμμα ελέγχου, που εφαρμόζεται από το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού (ΙΥΠ) εδώ και τριάντα χρόνια σε όλα τα παιδιά την τρίτη ημέρα της ζωής τους, για πρώτη φορά βρίσκεται στον «αέρα» ελλείψει επαρκούς χρηματοδότησης. Και μπροστά στον κίνδυνο να σταματήσουν, ελέω περικοπών, εξετάσεις ζωτικής σημασίας για τα νεογνά, δύο επιλογές φαίνεται να απομένουν: Από τη μία τα ιδιωτικά μαιευτήρια να αρχίσουν να κάνουν τις σχετικές εξετάσεις σε ιδιωτικά εργαστήρια, χρεώνοντάς τες έξτρα στους γονείς και από την άλλη, στα δημόσια, να τις ζητεί ο γονέας, αναλαμβάνοντας φυσικά και το κόστος!

πηγή Το Βήμα
--------------------------


Για να το εξηγήσουμε, όποιος έχει θα κάνει εξετάσεις στο παιδί του, Όποιος δεν έχει να πάει να γαμηθεί και αυτός και το παιδί του. Άλλωστε κάθε κοινωνικό επίδομα θα κοπεί οπότε θα επιβαρύνεται μόνο η οικογένεια και όχι οι φορολογούμενοι ή το κράτος.
Καλώς ήρθατε στο μέλλον της Αδόλφας Μέρκελ του τροχήλατου στις ερπύστριες του νεοφιλελευθερισμού Σόιμπλε και στα εγχώρια τσιράκια που χάνουνε τα αποδεικτικά των χρεών της Γερμανίας προς τη χώρα τους. Το μόνο αντάλλαγμα που ζητούν οι αλιτήριοι σε αντάλλαγμα τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας είναι στο κρεματόριο που φτιάχνουν οι Γερμανοί για τους Έλληνες να μείνουν ανθύπατοι.
Αντί να πάνε να αυτοκτονήσουν σε ένα λάκκο με σκατά κυκλοφορούν και ζητούν την ψήφο μας οι ψοφοδεείς Παπανδρέου, Βενιζέλος, Λοβέρδος, Σαχινίδης, Σαμαράς, Παναγιωτόπουλος, Σπηλιοτόπουλος, Βορ-βορίδης, μπουμπουκο-Άδωνις, Καρα-Τζαφέρ, Πλεύρης, Μπακογιανομητσοτάκαινα... και οι άλλοι ληστοσυμμορίτες. 

1 σχόλιο:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Πρώτα διαλύονται παιδεία και υγεία και μετά τα υπόλοπιπα...

Συνολικές προβολές σελίδας