Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Δυστυχώς έχουμε πετρέλαιο

Πριν κάμποσα χρόνια, την εποχή που έπεφτε το Ιράκ στον δεύτερο πόλεμο, μου είπε ένας φίλος όπως συζητούσαμε την κατάσταση στη Μέση Ανατολή "Καλά που δεν έχουμε πετρέλαια".
Η συζήτηση πήγε στα δεινά που τραβάνε όλες οι χώρες που έχουνε κοιτάσματα.
Μέση Ανατολή, Λιβύη, Βενεζουέλα κλπ.
Στο συμπέρασμα αυτό, δεδομένου ότι η ζωή στην Ελλάδα και χωρίς πετρέλαιο καλή ήταν, συμφωνήσαμε όλοι.
Άλλωστε κάτι γραφικοί έβγαιναν σε περιθωριακά κανάλια και με τρόπο γελοίο, μεταξύ εξωγήινων, φαντασμάτων και κοίλης Γης, έλεγαν και για πετρέλαια (φαίνεται για να απαξιώσουν είτε σύμβολα και αξίες είτε αλήθειες τις δίνουν σε ακροδεξιούς και γραφικούς).
Έλα όμως που μετά την εισβολή του ΔΝΤ από την "πίσω πόρτα" της Ελληνικής κοινωνίας αποκαλύφθηκε ότι έχουμε και πετρέλαια.
Και ξεκινά νέο μεγάλο φαγοπότι.
Το είπε και ο σύγχρονος Εφιάλτης. Αυτός που ενώ έλεγε "Λεφτά υπάρχουν" έφερνε το ΔΝΤ.
Λεφτά υπάρχουν όντως και κανόνισε να τα δώσει.
Άλλωστε η τελευταία του ομιλία του φερόμενου ως πρωθυπουργού, πριν φέρει παπά και Δήμιο, ήταν
"Η επόμενη κυβέρνηση θα διαχειριστεί το μεγαλύτερο πακέτο που δόθηκε ποτέ". Πακέτο. Όχι βοήθεια, ούτε καν δάνειο. Πακέτο. Και τρέχαν τα σάλια του, αυτού και των συν αυτώ.
"Η επόμενη κυβέρνηση θα διαχειριστεί την πράσινη ανάπτυξη". Άκου ρε πούστη. Πράσινη ανάπτυξη όταν τα πάντα καίγονται, η χώρα βυθίζεται και ο Λαός εξαθλιώνεται. Μεγάλη μάσα λέμε. Και πήγε ο Παπακωνσταντίνου-αφού ολοκλήρωσε το έργο του με την εξαθλίωση της οικονομίας να κάνει πράσινη ανάπτυξη.
"Η επόμενη κυβέρνηση θα διαχειριστεί τους υδρογονάνθρακες νότια της Κρήτης". Από την πράσινη ανάπτυξη στα πράσινα άλογα αλλά δεν πράσσειν άλογα.
Σε όλα αυτά βέβαια δεν μπορούσε να έχει μέρισμα και λόγο ο Λαός οπότε έπρεπε να εξολοθρευτεί.  Και εξολοθρεύεται. Μεθοδικά, με σχέδιο και τόσο γρήγορα που δεν προλαβαίνει να κατανοήσει τι γίνεται. Η εξαθλίωση θα είναι πλήρης(;). Η δουλοποίηση θα είναι καθολική(;).
Βλέπεις, δυστυχώς έχουμε πετρέλαιο.
Διαβάστε ακόμη WikiLeaks: Πως έκρυψαν τα κοιτάσματα για να μας βάλουν στο Μνημόνιο! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Συνολικές προβολές σελίδας