Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Στον γύψο οι διαδηλώσεις...


Βρήκε ευκαιρία το φασισταριό που κυβερνά να απαγορεύσει τις διαδηλώσεις. Φαντάζομαι θα τις είδε ο Σόιμπλε γι'αυτό μίλησε για πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα. Βάζει λοιπόν όρους που προφανώς δεν μπορούν να εκπληρωθούν.

- Όποιος θέλει εφεξής να διαδηλώνει στο κέντρο της Αθήνας θα πρέπει να ζητάει εγγράφως την άδεια της αστυνομίας και της δημοτικής αρχής, πέντε μέρες πριν από τη διεξαγωγή της διαδήλωσης.
- Όποιος δεν μπορεί να διασφαλίσει την τάξη και την περιφρούρηση της διαδήλωσης που διοργανώνει οφείλει να συνεργάζεται με την αστυνομία και να της ζητά, με αποζημίωση, πρόσθετα μέτρα περιφρούρησης.
Άλλως, για κάθε ζημιά δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας αναλαμβάνει στο ακέραιο την ευθύνη αποζημίωσης. Σε περίπτωση όπου ο οργανωτής έχει ζητήσει πρόσθετα μέτρα περιφρούρησης και σημειωθούν ζημιές, την ευθύνη αποζημίωσης την αναλαμβάνει η Αστυνομία.
- Όλες οι διαδηλώσεις πλην αυτών που διοργανώνει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ σε πανελλαδικές απεργίες, την πορεία του Πολυτεχνείου και την Πρωτομαγιά υποχρεωτικά οφείλουν να καταλαμβάνουν μία λωρίδα κυκλοφορίας.
Διαφορετικά, οι πορείες στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας να μην επιτρέπονται.
πηγή εδώ
Έτσι πιάνουν τόπο τα επεισόδια που έκανε η "αστυνομία" ενάντια στους πολίτες που διαμαρτύρονταν. 
Ο υπουργός Προστασίας του Πολιτικού (απατεώνα) Χρήστος Παπούτσι (από τον τόπο σου και ας είναι μπαλωμένο με τους νεκρούς του Σάμινα, την κλοπή της Σημαίας του Πολυτεχνείου και την βία της εξουσίας στον Λαό) δήλωσε:
"Μέσα στη δύσκολη οικονομική συγκυρία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας, εμείς συζητάμε τώρα πώς θα κλείσουμε τις πληγές, τις οποίες ανοίξαμε εμείς οι ίδιοι οι Έλληνες στην Αθήνα, σε μια πόλη που αυτή τη στιγμή προσπαθεί με κάθε τρόπο να βοηθήσει τους πολίτες της, τους ανθρώπους της, τους εμπόρους της, τους οικογενειάρχες που έχασαν τη δουλειά τους, επειδή ορισμένοι αποφάσισαν να κάνουν τη δική τους προσωπική επανάσταση, που είναι στην πραγματικότητα μια επανάσταση βαριάς ανευθυνότητας. Από εκεί και πέρα, όμως, όλα αυτά θα διορθωθούν.
Εγώ θέλω να κάνω, για μια ακόμη φορά, έκκληση προς όλους: Πρέπει, σε καμία περίπτωση, να μην επιτρέψουμε σε κανένα διπλανό μας, φίλο μας, συγγενή μας, μέλος της οικογένειάς μας, να συμμετάσχει σε τέτοιου είδους βανδαλισμούς. Το κράτος, η Αστυνομία, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν, μέσα στο πλαίσιο του Συντάγματος και των Νόμων, για να αποτρέψει την επανάληψη τέτοιων φαινομένων".
Κάνοντας τη μετάφραση βλέπουμε:
"Μέσα στην δύσκολη οικονομική συγκυρία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας, εμείς συζητάμε τώρα πώς θα κλείσουμε την δυνατότητα να αντιδράτε στην εξαθλίωση και τη δουλοποίηση που σας ετοιμάζουμε."
Αφού μιλά για νυκοκυραίους προσπαθώντας να πυροδοτήσει τα συντηρητικά αντανακλαστικά της κοινωνίας συνεχίζει:
"Πρέπει, σε καμία περίπτωση, να μην επιτρέψουμε σε κανένα διπλανό μας, φίλο μας, συγγενή μας, μέλος της οικογένειάς μας, να συμμετάσχει σε τέτοιου είδους βανδαλισμούς. " 
Αναγνωρίζει το γεγονός ότι ο καθένας μας είναι ικανός (αν όχι έχει καθήκον) να αντιδράσει στην ωμή και υπέρμετρη βία που ασκεί το κράτος κατοχής στους πολίτες και στο λαό εν γένει. "
Και καταλήγει:
"Το κράτος, η Αστυνομία, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν, μέσα στο πλαίσιο του Συντάγματος και των Νόμων, για να αποτρέψει την επανάληψη τέτοιων φαινομένων"
Δηλαδή όλοι οι παραπάνω θα μας ψεκάσουν με ότι έχουν χωρίς λόγο, θα μας χτυπήσουν αλύπητα χωρίς να έχουμε κάνει οτιδήποτε. Και θα καταλύσουν κάθε έννοια Δημοκρατίας ώστε να συνεχίσουν να ξεπουλάνε τα πάντα με αντάλλαγμα τη θέση του υποδιοικητή στο στρατόπεδο συγκέντρωσης που χτίζουν με επιμέλεια και μεθοδικότητα από άκρη σε άκρη της χώρας.

Δεν θα πετύχουν γιατί αν αναγκαστούμε, και ελπίζω να γίνει, θα το πάμε στις γειτονιές μας. Εκεί θα είμαστε και πάλι πολλοί σε κάθε γειτονιά, αυτοί όμως είναι πολλοί (και πολύ) λίγοι.
Και όπως είπε για τον Σόιμπλε ο παππούλης Παπούλιας : "Ποιοί είστε εσείς ρε που θα καταλύσετε τη Δημοκρατία; Ποιος είσαι εσύ Χρήστο Παπουτσή;" 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Συνολικές προβολές σελίδας