Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Ήταν καλό το κλίμα, το 'φαγε και ο γάιδαρος...

Πήγε ο Νταλλάρα στο μέγαρο Μαξίμου και είδε τον Παπαδήμο. Ο Νταλλάρα είναι ο υπεύθυνος του IIF του διεθνούς οικονομικού ινστιτούτου και εκπροσωπεί τους ιδιώτες στο PSI.
Η πρωθυπουργία της Ελλάδος (δεν έχουμε τέτοια αλλά λέμε τώρα) έβγαλε ανακοίνωση για το καλό κλίμα που επικράτησε. Την άλλη μέρα διεκόπησαν για πέντε μέρες οι συνομιλίες. Δεν δεχόταν, λέει τώρα, οι δανειστές μας του όρους μας.
Επειδή δεν υπάρχει περίπτωση να έθεσε κανένα όρο ο υπάλληλος των τοκογλύφων Παπαδήμ(ι)ος προς τους τραπεζίτες, δύο σενάρια παίζουν.
α. Στο Μαξίμου πήγε ο Γιώργος Νταλάρας με τη σύζυγό του. Αφού έφαγαν, ήπιαν και ήρθαν στο τσακίρ κέφι. Πιάστηκαν αγκαλιά και άρχισαν το τραγούδι. Οι διάδρομοι του Μαξίμου αντήχησαν από τις γνωστές επιτυχίες του τραγουδιστή. "Μια βραδιά στο Λεβερκούζεν λίγο έξω από το σταθμό", "Μη μιλάς, μη γελάς κινδυνεύει η ΕΛ.ΑΣ". Είπαν και τραγούδια άλλων τραγουδιστών που είναι επίκαιρα, όπως "Το ψωμί της ξενιτιάς είναι πικρό". Όταν το υπουργικό ζεύγος αποχώρησε η ανακοίνωση του πρωθυπουργού μίλαγε για καλό κλίμα.

β. Επειδή κανένας δεν πιστεύει στην Ελλάδα ότι αν πέσουν οι μισθοί θα ανέβει η ανταγωνιστικότητα και θα έχουν οι περισσότεροι. Επειδή οι οικονομολόγοι λένε το ακριβώς αντίθετο. Επειδή η Ολλανδία έχει διπλάσιο κατώτατο από την Ελλάδα και είναι εκτός ανταγωνισμού. Επειδή ή έχει εξευτελιστικές τιμές και Κινέζους εργάτες με πληρωμή μια κούπα ρύζι ή ποιότητα και με εργάτες αξιοπρεπείς, εργάτες που παράγουν έργο και όχι δούλους να δουλεύουν. Επειδή κάποια στιγμή όλοι θα καταλάβουν ότι δεν απέτυχαν αλλά πέτυχαν το σκοπό τους, να διαλύσουν τα πάντα ώστε να ξεπουληθούν φτηνιάρικα. Επειδή κάποια στιγμή όλοι θα καταλάβουν ότι εκλογές δεν θα κάνουν αν δεν τελειώσουν "τη δουλειά".
Γι' αυτό παίζουν ακόμα ένα θεατράκι για να τρομοκρατήσουν το λαό και να σκύψει το κεφάλι στη δανειακή σύμβαση, στο νέο μνημόνιο-μνημόσυνο και τα μέτρα που δεν θα έχει κανείς να πληρώσει.

Ήταν καλό το κλίμα, το 'φαγε και ο γάιδαρος...

Υ.Γ. Ο Γιώργος aka Γιωργάκης aka ΓΑΠ aka GAP μίλαγε σήμερα στο εθνικό (βάζουμε βαρύγδουπους τίτλους για να κρύβουμε όσα τρώμε) συμβούλιο του ΠαΣοΚ και από αυτά που έλεγε κατάλαβα τα εξής. Το πακέτο που έρχεται στην Ελλάδα, είτε δανείων είτε από το ξεπούλημα των πόρων και του πλούτου της χώρας (δηλαδή του Λαού) είναι μεγάλο. Το ΠαΣοΚ είναι αποτελεσματικότερο στη μάσα από τη ΝουΔούλα. Καλά που δεν τα έβαλε με την κυβέρνηση Παπαδήμου για την κατάντια που έφερε τη χώρα (δηλαδή τον Λαό). Πολλοί δελφίνοι του ΠαΣοΚ το έκαναν πάντως. Τα έβαλαν και με τον εαυτό τους (πρώτο πληθυντικό πάντα) για την κατάντια που έφερε η διετία GAP τη χώρα (δηλαδή το Λαό).

Αλήθεια, πριν πει ο Νταλλάρα ότι αποχωρεί και αναβάλλονται οι διαπραγματεύσεις ο Γιωργάκης είχε προτείνει να μείνει πρόεδρας του Πανελλήνιου Σοσιαληστικού Κινήματος aka ΜΠΑτΣΟΚ μέχρι να ολοκληρωθεί το PSI. Βρε τον άτιμο. Ούτε να ήξερε για την αναβολή. Όπως τότε που δεν ήξερε για την οικονομική κατάσταση και έλεγε "Λεφτά υπάρχουν" και τότε που δνε ήθελε να μπει η χώρα στο ΔΝΤ αλλά είχε προβλέψει να μιλά μαζί τους πριν τις εκλογές.
Μάντης μεγάλος ο τύπος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Συνολικές προβολές σελίδας