Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Εδώ παπάς, εκεί παπάς... Άντε γαμήσου παπατζή!

Δημοψόφισμα... Όχι Δημοψήφισμα. Δημοψόφισμα. Ο ψόφος του Δήμου, του Λαού. Αυτό είναι το επιθυμητό. Μετά την πανελλήνια αντίδραση της Ελληνικής κοινωνίας και την άτακτη υποχώρηση των καραγκιόζηδων που θέλουν να είναι επίσημοι, μπήκε μπροστά το πρώτο σχέδιο εκτάκτου ανάγκης. Δημοψήφισμα.

Δίπλα στο Γιωργάκη υπάρχουν καμιά 50αριά συμβουλάτορες (εθελοντές και άμισθοι πάντα - θα παίρνουν έργα οι εταιρίες που εργάζονται) με 2-3 διδακτορικά και 5-6 μάστερ σε ψυχο-management ή νευρο-admistration ακόμη και απλοί σπαζ'-ρχίδες. Σκοπός τους να καταρτίζουν τα σενάρια για τη διαχείριση κρίσεων που θα έχουν ήδη προβλέψει. Και επειδή οι εδώ δεν φτάνουν υπάρχουν και έξω αντίστοιχοι προδότες του είδους τους.

Βέβαια δεν περίμεναν ότι συνέβη την 28η Οκτωβρίου και για λίγο τα πάντα βρέθηκαν στον αέρα. Έβαλαν τον κώλο τους κάτω γρήγορα, και εδώ και έξω, και έστυψαν το μυαλό τους. Από τα ζουμιά που λέρωσαν το πάτωμα η καφετζού είπε μια και μόνο λέξη: Δημοψόφισμα.
"Δημοψήφισμα πρόεδρε", είπε ο Βαγγέλας.
"Βαγγέλα γι'αυτό δεν θα γίνεις ποτέ πρωθυπουργός" απάντησε ο χαρτορίχτρας. "Δημοψήφισμα είναι μια ενισχυτική στην Δημοκρατία διαδικασία όπου ο λαός αποφασίζει δεσμευτικά για ένα συγκεκριμένο θέμα. Δημοψόφισμα είναι όταν θέτεις ένα πολύπλοκο θέμα, και μάλιστα αντισυνταγματικά, με τέτοιο τρόπο ώστε να εκβιάσεις ένα θολό "ΝΑΙ" και να δεσμεύσεις μια νομιμοποίηση που θα οδηγεί για δεκαετίες το λαό στον ψόφο. Έτσι διατηρείς την εξουσία για να κάνεις το ξεπούλημα που σου αναθέσανε. Παράλληλα διατηρείς σε μια θέση που αποδομεί την πολιτική του καριέρα τον πιο επικίνδυνο διεκδικητή αντίπαλό σου".

Ο καραφλός μουστακαλής μειδίασε κοιτώντας υπεροπτικά. Παπατζής από κούνια, με παράδοση γενεών άλλωστε. Μόλις είχε ξεπεράσει κάθε πρόγονό του πρωθυπουργό. Ο Βαγγέλας έπιασε την κοιλίτσα του και έτρεξε να κάνει κακάκια.

Ο μικρός Νικόλας οργίστηκε καθώς ένα τρις δολάρια παγκόσμια άλλαζαν χέρια. Πολλοί έβριζαν μια χώρα που δεν ήξεραν που πέφτει αλλά κάποιοι, μετρημένοι στα δάχτυλα των χεριών, σκέφτηκαν χαμογελώντας και τρίβοντας τις τσέπες τους "Well done Geoffrey, well done".

Έτσι η κοινωνία άρχισε να διχάζεται ανάμεσα στο ευρώ των νεόπλουτων και στην αρχαία δραχμή. Κανείς δεν ξεχώριζε ότι στην πραγματικότητα η ερώτηση ήταν πως θα αποτιναχτεί η κατοχή και θα ανακουφιστεί ο λαός. Αυτός ο λαός που εκδίωξε τους σαλτιμπάγκους πολιτικάντηδες ενωμένος. αντί να συνεχίσει την επέλαση και να λυτρωθεί, στάθηκε σαστισμένος.

Και μπορεί ο petit Nichola να είχε πολλά ελληνικά ομόλογα και να μην τον ενημέρωναν, αλλά η ανακοίνωση της καγκελαρίας της πουτάνας μάλλον δεν έδειξε έκπληξη. Και αν νομίζετε ότι όλο και κάποιος σύμβουλος θα ενημέρωνε την πρεσβεία (μία είναι η πρεσβεία), δεν χρειαζόταν διότι το βαθύτερο λαρύγγι είναι ο ίδιος ο Geoffrey. Βέβαια μπορεί να μην τους ενημέρωσε αυτός για το τι θα έκανε και να τον ενημέρωσαν εκείνοι το τι πρέπει να πράξει. Τα πάντα παίζουν.

Και ήρθε η ώρα της Ρελάνς. Άναψαν τα φώτα. Στήθηκαν οι κάμερες και οι χειροκροτητές πήραν θέση. Ο Pretenderης σκηνοθέτης φώναξε "Action" (να καταλάβει και ο ηθοποιός). Άνοιξε η τηλεόραση και έπεσε η κουρτίνα στα μυαλά. Η παράσταση είχε αρχίσει.

"Εδώ παπάς, εκεί παπάς" φώναξε ο παπατζής παίζοντας επιδέξια τα χαρτιά μπροστά στον κόσμο χαμογελώντας. Πριν όμως φωνάξει "Που είναι ο παπάς, ποντάρετε κυρίες και κύριοι" μια φωνή αντήχησε και διέκοψε την στημένη κομπίνα.
"Άντε γαμήσου παπατζή και σήκω φύγε από εδώ".

Υ.Γ.1. Μη μασάτε αδέρφια. Σκοπός μας είναι να διώξουμε τα λαμόγια του μνημονίου (εγχώρια και ξένα) και δεν θα σταματήσουμε. Η 28η Οκτωβρίου είναι μεγάλη νίκη μας αλλά έχουμε ακόμη δρόμο. Έχουν φοβηθεί, σκιάχτηκαν. Θα κάνουν τα πάντα. Θα προσπαθήσουν να σκορπίσουν τον τρόμο και από τα κανάλια τους και στο δρόμο. Κάθε προβοκάτσια είναι πια πιθανή. Όμως εξαρτάται από εμάς.
Ενωμένοι θα νικήσουμε, διαιρεμένοι θα πέσουμε.

Υ.Γ.2. α. Μόνο που έπεσε η ιδέα να μιλήσει ο λαός οι αγορές τράπηκαν σε άτακτη φυγή. Φαντάσου τι θα πετυχαίναμε αν δεν είχαμε προδότες για κυβερνήτες. β. Η Μέρκελ εκβιάζει τους τραπεζίτες να έρθουν για το κούρεμα γιατί θα χάσουν τα πάντα. Η Μέρκλ, όχι εμείς!!! γ. Εκπρόσωπος του μηχανισμού στήριξης είναι στην Κίνα για να πάρει λεφτά. Όταν ήρθαν οι Κινέζοι μόνοι τους σε μας είχαμε σκύψει και στρέψει τα νώτα μας δυτικά.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

This could cause them to grow less, flower less, and maybe
even die. And your shoes will not be tracking soil into the house.
Mulch also keeps soil from being depleted of vital nutrients, so gardeners do not have to rotate planting locations from year to year.


My blog - mulching

Συνολικές προβολές σελίδας