Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Το μεγάλο παγκάρι..!


Νέο παραεκκλσιαστικό σκάνδαλο.
"Η εκκλησιαστική περιουσία δεν θα ενταχθεί στο Ταμείο Δημόσιας Περιουσίας και οι μισθοί των κληρικών δεν θα περικοπούν, ανακοίνωσε στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ο υπουργός Οικονομικών, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, κ. Ευάγγ. Βενιζέλος, κατά την σημερινή, πρώτη ως υπουργού Οικονομικών, επίσκεψή του στην Ιερά Σύνοδο." πηγή theinsider

Ο λόγος που η Ελλάδα χρεοκόπησε οικονομικά ήταν ότι πρώτα βούλιαξε ηθικά. Πρώτη έπαψε να λειτουργεί η δικαιοσύνη και έτσι καταρρακώθηκε το "κοινό περί δικαίου αίσθημα".
Η Διαπλοκή στην Ελλάδα αντικατέστησε την Δημοκρατία. Το ψάρι βρώμησε από το κεφάλι του και ήταν το κεφάλι που φρόντισε γι' αυτό.
Ο βουλευτής είναι ταυτόχρονα νομοθετική και εκτελεστική εξουσία. Και νομοθετεί και κυβερνά. Έπειτα αποφάσισε να γίνει και δικαστική εξουσία ώστε να χαίρει ασυλίας - δεν εκδίδεται στην δικαιοσύνη αν δεν αποφασίσει ο ίδιος, διαγράφει τα αδικήματα με χρόνο σχετικό ως προς τι τον βολεύει (π.χ. άνοιγμα-κλείσιμο βουλής). Έτσι πήρε όλους τους πόλους εξουσίας πάνω του εκτός ενός, της εκκλησίας.
Μεγάλος πόλος και αυτός με πολλά πρόβατα στο μαντρί και αρκετή περιουσία άρα και εξουσία.
Τώρα που η κυβέρνηση δωσίλογων και ξεπουλήματος χρειάζεται στήριξη μέσα στη χώρα όπου τη βρει  προστρέχει ξανά σε αυτόν τον πόλο.
Και έτσι σε μια εποχή που όλοι σφίγγουν το ζωνάρι και οι περικοπές πέφτουν βροχή η εκκλησία, με αντάλλαγμα την στήριξη (με την σιωπή, με άλλους τρόπους) ψάχνει να βγει πάλι κερδισμένη.
Ακολουθεί πιστά την αρχή "Αν έχω δύο πουκάμισα ας αποκτήσω και τρίτο και τέταρτο αν μπορώ και θα δώσω κανά κουμπί για 'φιλανθρωπίες'" και τώρα είναι κατάλληλη η εποχή.
Η πολιτική εξουσία δεν είχε τα κουράγια να επιβάλλει τη λογική όταν όλα φαινόταν καλά, δηλαδή να πάρει την περιουσία της εκκλησίας υπέρ του λαού (τι μαλακίες λέω τώρα), να επιβάλλει ανεξιθρησκεία πραγματική και να απεμπλακεί από τον εναγκαλισμό της. Αλλά τότε προτιμούσε Βατοπέδια (αν τα θυμάστε) τι περιμένετε να κάνει τώρα.
Άλλωστε και ο Ε.Bennyζέλος φαίνεται θρήσκος και καλός χριστιανός, όπως αποδεικνύει και όπως μας έδειξαν και πολλοί συνάδελφοί του στο παρελθόν. Έδωσε και αυτός τον οβολό του στομεγάλο παγκάρι λοιπόν.
Οι πόλοι εξουσίας αρέσκονται στη διαπλοκή αλλά όλα καταγράφονται στη συλλογική μνήμη.
"Πόλοι-Κώλοι που χέζουν το λαό θα τους γαμήσει κάποια στιγμή" Ισοκράτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Συνολικές προβολές σελίδας