Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Πάμ' πλατεία as usual

Στην αρχή ξεκίνησε η Καθημερινή με φωτογραφίες, πολύ επιλεκτικά παρμένες, των σκηνών. Μετά πήραν σειρά ο ΣΚΑΙ ράδιο και TV.
Ακολούθησε η παραγγελιά της Ράικου και μετά εμφανίστηκε ο μυθικός δήμαρχος Καμίνης, στον ΣΚΑΙ που αλλού, και προανήγγειλε το τι θα ακολουθούσε.
Προσωπικά δεν ήμουν στο Σύνταγμα στις 4 τα ξημερώματα, εκείνη την ώρα δρουν οι κλέφτες και άλλοι του υποκόσμου, και έδρασαν.
Μπήκαν στην πλατεία για να την καθαρίσουν λοιπόν. Οι αστυνομικοί είχαν πειστεί γι'αυτό, ότι δηλαδή έκαναν καθαρισμό. Εύκολα πείθονται μου φαίνεται, γι'αυτό είναι και στο επάγγελμα αυτό.
Οι υπάλληλοι του Δήμου είχαν άγριες διαθέσεις και έδειχναν όλη την αγένειά τους προς το κίνημα της πλατείας.
Ορθώς αναρωτήθηκε ο Γιώργος , όταν χάνουν κανένα ευρουλάκι από τον μισθουλάκο τους τότε αφήνουν να βρωμίσει όλη η Αθήνα. Τώρα ούτε κουβέντα για ένα κίνημα που προσπαθεί να ανατρέψει την επερχόμενη λαίλαπα εναντίον όλης της κοινωνίας. Θα ζητάνε στήριξη όταν θα τους απολύουν ή θα τους κόβουν τους μισθούς.
Τελικά οι σκηνές απομακρύνθηκαν!
Ε και;
Πρώτον η αισθητική της πλατείας Συντάγματος είναι αισχρή και χωρίς καμιά σκηνή. Βέβαια θα την ξανα-ματα-αναπλάσουν, να δουλεύει το σύστημα να πέφτουν οι μίζες. Μην ξεχνιόμαστε!

Δεύτερον, στην πλατεία όσοι συμμετάσχουμε ξέραμε από αυτούς που έμεναν το βράδυ ότι υπήρχαν κακοποιά στοιχεία που εκμεταλλευόταν τον χώρο και το κίνημα. Κάποιους τους έπιασε η αστυνομία και τους άφησε ελεύθερους για να πάνε τη Δευτέρα στη δίκη.
Ανάμεσά τους ήταν ο Μπάμπης ο σουγιάς, ο Γιώργος ο τσεκούρας και βέβαια ο Πέτρος ο λεπίδας,
Όλοι καλά παιδιά, χούλιγκαν και του υποκόσμου που διαρκώς δημιουργούσαν φασαρίες. Αυτοί λοιπόν αφέθηκαν να επιστρέψουν στην πλατεία. Άλλωστε έχουν όμορφο ρόλο εκεί, να την αμαυρώσουν.
Ο ένας από τα παραπάνω παλικάρια, και σε αυτό είμαι αυτήκοος και αυτόπτης μάρτυς, πήγαινε και έπιανε κουβέντα με τους ΜΑΤατζήδες, είτε αυτοί ήταν το απόγευμα στην πλατεία είτε κατέβηκαν μετά, λίγο πριν την συνέλευση, για να δείξουν πυγμή και να προβοκάρουν. Ο γνωστός παλικαράς λοιπόν τους προβόκαρε όσο μπορούσε αλλά τελικά δεν έγινε κάτι, παρότι ενισχύθηκαν γρήγορα οι υπάρχουσες διμοιρίες με άλλες που έδιωχναν τον κόσμο που κοιτούσε περιμετρικά της πλατείας.

Μετά που έφευγα άκουσα με τα αυτιά μου να τον σχολιάζει ένας ΜΑΤατζής τον τύπο με ακριβώς αυτά τα λόγια: "Ήρθε και με έπιασε και μου έλεγε ότι είναι μαζί μας και ότι μας στηρίζει" !!!


Δεν ήξερε το παλικαράκι τι τύποι δουλεύουν για την Ασφάλεια; Μάλλον όχι. Άλλωστε οι περισσότεροι από τους αστυνομικούς σήμερα ήταν αμούστακα παιδάκια. Πολύ ύφος, πολύ πόζα αλλά δεν έχουν αρχίσει να ξυρίζονται ακόμη.

Δεν πειράζει, η παλαιά νοοτροπία και παλιό νοοτροπία δεν θα σταματήσει ότι έχει τεθεί σε κίνηση. Οι θεματικές  ομάδες θα συνεχίσουν την δουλειά τους. Οι ομάδες υποστήριξης την υποστήριξη και ο θεσμός της λαϊκής συνέλευσης θα ενδυναμώνεται απέναντι στο σάπιο κατεστημένο.

Στην φωτογραφία η θεματική καθαριότητας της πλατείας.

Ακολουθούν τα βίντεο με την πυγμή των πυγμαίων.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Συνολικές προβολές σελίδας