Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Οι Μάγιας είχαν προβλέψει την πτώση του Καπιταλισμού

-Ω μεγάλε ιερέα, τι είναι τούτοι οι άσπροι με τα μούσια και τα σίδερα που μας κουβαλήθηκαν;

-Ω μεγάλε αρχηγέ, έρχονται από την Ευρώπη και είναι λέει πολιτισμένοι.

-Κοίτα τους ρε, πως μαζεύονται μπουλούκια. Πως τους κόβεις, μεγάλε μάγε;

-Με τις μαλακίες που κάνουν, την βγάζουν δεν την βγάζουν μέχρι το 2012!
Δείτε το πλήρες ρεπορτάζ στον Αντίδραση και SEX



Οι Μάγιας είχαν προβλέψει την πτώση του Καπιταλισμού. Ήξεραν όμως πως αυτό το σαρκοβόρο και ψυχοβόρο σύστημα αφού θα οδηγούσε τα πράγατα στο τέλος, θα τραβούσε τη ζωή, τουλάχιστον την ανθρώπινη μαζί του.
Βλέπεις το κέρδος ως κινητήριος μοχλός μπορεί να οδηγήσει την ανάπτυξη πολύ γρήγορα, πολύ ψηλά και πολύ δυνατά. Στο τέλος όμως έχει εκπαιδεύσει έτσι τους ανθρώπους που δεν αντιλαμβάνονται ότι από ένα σημείο ισορροπίας και μετά δεν μπορεί πια να αντιληφθεί ότι οδηγείται σε βόρβορο και θα πηδήξει χαμογελώντας το κέρδος του γρηγορότερα - ψηλότερα - δυνατότερα στην άβυσσο.




Γιγάντια λίμνη νερού στη μέση του ωκεανού

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι η αύξηση των ποσοτήτων γλυκού ύδατος στον Αρκτικό Ωκεανό προέρχεται από το μόνιμο στρώμα πάγου σε Σιβηρία και Καναδά που τα τελευταία χρόνια λιώνει με επιταχυνόμενο ρυθμό. Το νερό ταξιδεύει μέσα σε ποτάμια και χύνεται τελικά στον Αρκτικό Ωκεανό. Οι επιστήμονες εντόπισαν σε μια περιοχή του Αρκτικού Ωκεανού δυτικά της Γροιλανδίας μια μάζα φρέσκου νερού μεγέθους 7.500 χιλιάδων κυβικών χιλιομέτρων που αντιστοιχεί σε ποσότητα νερού διπλάσια από εκείνη της λίμνης Βικτόρια, της μεγαλύτερης λίμνης στην αφρικανική ήπειρο. Η «λίμνη» αυτή γλυκού νερού επιπλέει επάνω στο πυκνότερο θαλασσινό νερό και συγκρατείται στη θέση της με τη βοήθεια κυκλικού συστήματος ανέμων.

«Είναι γνωστό από παλιά ότι η εισροή ακόμη και μικρών ποσοτήτων γλυκού νερού στον ωκεανό μπορούν να προκαλέσουν απότομες μεταβολές της ροής των ρευμάτων που καθορίζουν το κλίμα. Μπορούμε λοιπόν να φανταστούμε τι μπορεί να συμβεί αν αυτές οι τεράστιες ποσότητες γλυκού νερού εισρεύσουν στον Ατλαντικό. Νομίζω ότι θα πρέπει να παρακολουθούμε πολύ στενά το Ρεύμα του Κόλπου από εδώ και πέρα" δήλωσε ο Benjamin Rabe του Ινστιτούτου Θαλάσσιων και Πολικών Ερευνών στην Γερμανία, που είναι ένας από τους 17 ευρωπαϊκούς επιστημονικούς φορείς που συνεργάζονται στην παρακολούθηση της εισροής γλυκού νερού στον Αρκτικό Ωκεανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Συνολικές προβολές σελίδας