Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Η Πράσινη, η Κόκκινη, η θαλασσιά σου αλητεία

Ακόμη και ποσοστιαία να το δει κανείς είναι φυσικό να υπάρχουν ηλίθιοι και διαταραγμένες προσωπικότητες στον πληθυσμό. Ίσως με διαφορετικό σύστημα αξιών, προτεραιοτήτων, παιδείας και προτύπων να ελεγχόταν κάπως η ποσόστωση αλλά...

Από την φυσιολογική ύπαρξη εως την επιμέλεια της οργάνωσης αυτών, της παροχής ισχύος, μέσα από το σύλλογο και την ανωνυμία υπάρχει μεγάλη διαφορά και στην πραγματικότητα είναι έγκλημα. Πραγματικό έγκλημα που χρήζει την επέμβαση εισαγγελέα.

Οι οπαδικές φυλλάδες πράττουν ακριβώς αυτό. Προκαλούν και προτρέπουν στη βία. Μέσα από προσβολές, υπερβολές και σεξουαλικά υπονοούμενα προς τον αντίπαλο και εξωραϊσμό, αποθέωση και εύσημα προς τους δικούς τους κάφρους συνεχώς και συνειδητά εκπαιδεύουν τον κόσμο τους σε δύο πράγματα. Στο μίσος και στην ταύτιση με την ομάδα.
Η ταύτιση επιφέρει στην πραγματικότητα ισοπέδωση της προσωπικότητας και συμπεριφορά αγέλης μάλλον παρά μάζας.

Οι φυλλάδες αυτές έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά το λαϊκισμό και την φασιστική οπτική των πραγμάτων.
Ο λαϊκισμος είναι εμφανής με τον τρόπο που χαϊδεύουν τα αυτιά του λαού τους, με την αξία που του δίνουν στη νίκη και τη σημασία που έχει η γνώμη του στην ήττα. Κάνοντάς τον επίσημο συνομιλητή.
Ο φασισμός εμπεριέχει τον λαϊκισμο αλλά προχωρά παραπέρα. Εμείς είμαστε τα πάντα. Το τέλειο, το ονειρώδες. Ο αντίπαλος είναι το απόλυτο τίποτα. Δεν έχει λόγο ύπαρξης, είναι ένα σκουλίκι που έρπει και θα το λιώσουμε. Επίσης ταυτίζει τον οπαδό με τον παίκτη και μετατρέπει το παίκτη σε ήρωα. Στην νίκη είμαστε υπέροχοι ενώ στην ήττα φταίει πάντα κάποιο σκοτεινό κέντρο, οι διαιτητές, οι αμερικανοί και οι σιωνιστές.

Αυτά δεν γίνονται με την ανοχή των ομάδων. Γίνονται με την προτροπή και την καθοδήγηση χωρίς καμία ντροπή, ηθική ή κάλυψη.
Η διαπλοκή των οπαδικών φυλλάδων με τους συλλόγους είναι τόσο εμφανής που δεν χρειάζεται πολύ έρευνα για να αποδειχτεί. Οι εκδότες τους έχουν φιλοξενηθεί πολλάκις στα VIP δίπλα από τους προέδρους, μάλιστα της Πράσινης είναι και γιός του προέδρου του Παναθηναϊκού.
Κατά καιρούς έχουν ειπωθεί από τους προέδρους των ίδιων των ομάδων
"Αυτούς τους φιλάθλος έχουμε και αυτούς θέλουμε" Κόκκαλης πριν το final four του Τελ Αβιβ.
"Ευχαριστούμε τον υπέροχο κόσμο της ομάδας" Γιαννακόπουλος μετά την νίκη, που απέφερε το πρωτάθλημα, και τα επισόδεια στο ΟΑΚΑ, με πυροβολισμούς από αεροβόλο και κροτίδες.
Αν για κάποιο λόγο κάποιος παίκτης ή προπονητής αλλάξει στρατόπεδο και πάει με τον οχτρό είναι προδότης, εφιάλτης και πρέπει να τιμωρηθεί και να εξευτελιστεί προς τέρψη των οπαδών.
Πρόσφατο παράδειγμα οι πρώτες επισκέψεις του Παναγιώτη Γιαννάκη στο ΟΑΚΑ.
Ο Γιαννάκης είναι ένας ζωντανός θρύλος του Ελληνικού μπάσκετ. Ένας από τους λόγους που αυτό υπάρχει και μεσουρανεί παγκόσμια ως άθλημα. Η προσφορά του στην εθνική ομάδα είναι ανεκτίμητη. Η φανέλα του έχει κρεαμστεί στο Hall of Fame μπάσκετ στην Αμερική για το ρεκόρ συμμετοχών στην εθνική.
Μπαίνοντας στο ΟΑΚΑ οι υπεύθυνοι του ΠΑΟ έπαιζαν τη μουσική από τον Καραγκιόζη, όταν με μέλος τον ίδιο τον Γιαννάκη ο Παναθηναϊκός πήρε το πρώτο του ευρωπαϊκό κύπελο (παραδείγματα τέτοια υπάρχουν σε όλες τις ομάδες).
Προσωπικά υποστηρίζω ως φίλαθλος τη μια από της δυο ομάδες που βρίσκονται στην κορυφή της πυραμίδας αλλά μέχρι εκεί. Ως άνθρωπος και ερασιτέχνης (τι όμορφη λέξη που έχει τη ρίζα της στην λέξη εραστής - να κάνεις κάτι από αγάπη και μόνο) αλλά ως εκεί. Αρνούμαι να πάρω μέρος στην παρακμή που επιβάλλουν οι σύλλογοι. Δυστυχώς αρνείται και η πολιτεία να θέσει τέρμα σε αυτά τα φαινόμενα, γιατί είναι θέμα καθαρά πολιτικής βούλησης. Αλλά είπαμε... ο υπέροχος λαός ψηφίζει κιόλας.

Στην παράθεση των πρωτοσέλιδων πιο κάτω γίνεται φανερό ότι υπάρχει και ηθικός αυτουργός και καθοδηγητής στην τυφλή βία που ασκείται συνεχώς και κανείς δεν δίνει σημασία ενώ θα έπρεπε να να παρέμβει εισαγγελέας για προτροπή σε βία.


26-5-2010
"ΠΑΡ'ΤΟΥΣ ΠΑΛΙ. 15.000 οπαδοί να 'γλεντήσουν' την ομάδα ... μοντέλο του Γιαννάκη" η Πράσινη
"...νέο τίτλο κόντρα στον πελάτη" Derbynews
"Εφιάλτης με γκρίζα στο δρόμο προς το ΟΑΚΑ" Πρωταθλητής


27-5-2010
"Τον βασάνισε άγρια...Αλλάξτε κανάλι η ηδονή είναι μεγάλη. Έδειξε οίκτο στον καρπαζοεισπράκτορα" η Πράσινη
"Το πρώτο κάρφωμα. Τα πάρτυ με τον πελάτη θα είναι φέτος λιγότερα" Derbynews


28-5-210
"Η 'Π' βγάζει μεζούρα. ΣΑΔΙΣΤΗΣ. Οι κόκκινες ξεφτίλες στα ... ντέρμπυ... Οι extreme 25αρες στον... αχόρταγο Ολυμπιακό. Με 26 διψήφιες καρπαζιές στον κόκκινο σβέρκο" η Πράσινη


30-5-2010
"Τι θα προσγειωθεί απόψε στον κόκκινο σβέρκο; Αν είσαι γαύρος ξέρεις.Φάπα 1, φάπα 2, φάπα 3, φάπα 4, φάπα 5" η Πράσινη
"Πάρτε τους ξανά" Derbynews


31-5-2010
"Αν είσαι γαύρος ξέρεις, έτσι μόνο κερδίζεις. Σφαγή. Οίκτος τέλος" η Πράσινη
"Έτσι τα χώνει ο Πειραιάς. Όλα μέσα" Πρωταθλητής
"Αν είσαι βάζελος ξέρεις. Εδώ είναι Πειραίας. Εμείς θα σε...γλεντάμε και συ θα προσκυνάς. Ο νόμος και ο κόσμος του ΣΕΦ" Γαύρος


01-6-2010
"Κλέφτες & ψεύτες" η Πράσινη
"Χωρίς Έλεος" Derbynews


02-6-2010
"Πολλά μπράβο στην ομάδα και τον κόσμο. Ο κόσμος τον έκανε ... στιφάδο. Άγριο βασανιστήριο στον μεγαλύτερο πελάτη της Γής από την ομάδα θρύλο" η Πράσινη
"...έκαναν πλάκα στον πελάτη..." Derbynews
"ΟΥΣΤ ΛΑΜΟΓΙΑ" Πρωταθλητής
"Τα κοράκια χτύπησαν ξανά..." Γαύρος


5-6-2010
"Γεννούν βία. ΄...αν θέλετε τίτλους αλλάξτε χώρα" η Πράσινη
"Και 2η Σφαγή" Πρωταθλητής
"Προς τον κόσμο του θρύλου. Καταζητούνται οι πράσινες οχιές" Γαύρος


6-6-2010
"Χωρίς σάλιο. Γιατί έτσι τους αρέσει." η Πράσινη
"Σηκώστε το στον...οίκο τους" Derbynews
"Έλα Δημήτρη μπανάνα. Φωτιά και ..λάβα για το 2-2" Πρωταθλητής
"Η κόλαση εδώ" Γαύρος


7-6-2010
"Καρυδάτοι επιβήτορες. Σας ξεσκίσαμε μες στο Παλέ. Οι μάγκες με τα πράσινα ξεφτίλισαν το μεγαλύτερο έκτρωμα του ελληνικού αθλητισμού, τους διαιτητές και τα ανθρωποειδή της κερκίδας. Στη μεταμεσονύχτια τσόντα που διήρκεσε πάνω από 4 ώρες. Χωρίς σάλιο στο εξοχικό." η Πράσινη
"Μηδένισε τον πελάτη. Να ποιοί έχουν καρύδια και ποιοί έμειναν με τις μπανάνες" Derbynews
"Οργανωμένο σχέδιο της παράγκας. Με το πρώτο βαρελότο εκκένωσαν το ΣΕΦ" Γαύρος

2 σχόλια:

Dimitris είπε...

Προσπαθω να φανταστω δυο ατομα να τσακωνονται σε ιδιο στυλ για το αν τα καραβια της Μινοαν ειναι καλυτερα απο της ΑΝΕΚ, η αν το ultrex ειναι καλυτερο απο το wash and go.....

kopria είπε...

Στην Ελλάδα μπορεί και να βρεις ;-)

Συνολικές προβολές σελίδας