Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

Φυσική για σένα, physic4u


Θα ήθελα να κάνω μια παρουσίαση ενός διαδικτυακού τόπου που παρακολουθώ εδώ και πολύ καιρό. Είναι ένας τόπος που με έχει βοηθήσει να κρατήσω επαφή με την επιστημονική κοινότητα και τις εξελίξεις.

Παρόλο που δεν γνωρίζω τους ανθρώπους που τον συντηρούν θα πρέπει να τους δώσω συγχαρητήρια για τον κόπο και το έργο τους.

Η διεύθυνση είναι http://www.physics4u.gr/blog (παλιό link http://www.physics4u.gr/)
και αντιγράφω από τη σελίδα Γιατί:

Η προσπάθεια μας στρέφεται και στο να βρουν οι μαθητές αλλά και δάσκαλοι των Φυσικών και Τεχνολογικών μαθημάτων σελίδες με πειράματα, κατασκευές αλλά και εξηγήσεις γύρω από “μαγικά κόλπα”.
“Η απίστευτη αδιαφορία της ελληνικής επιστημονικής κοινότητας στην εξέλιξη των επιστημών, φαίνεται και από το γεγονός ότι μόνο το 1966 διδάχθηκε για πρώτη φορά η κβαντομηχανική στα ελληνικά πανεπιστήμια. Με μια καθυστέρηση 40 ετών”, αναφέρει σχετικά ο Δ. Νανόπουλος. Και συνεχίζει: “θεωρούνταν κι αυτό “κουτοφραγκιά” που δεν μας αφορούσε και δεν μας ακουμπούσε”.
Συνεχίζοντας ο ίδιος λέει: “…η έλλειψη επιστημοσύνης στη χώρα μας είναι υπεύθυνη για πολλά κακά και επιτρέπει να βασιλεύουν ακόμη οι φαύλοι σκοταδιστές, που στηρίζονται στην άγνοια του κόσμου για να διαιωνίζουν την απαράδεκτη, σαθρή, και έωλη ψευτοφιλοσοφία τους. Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ και αυτό τρέμουνε και γι αυτό πολεμάνε τη διάχυση της γνώσης”.

1 σχόλιο:

μ είπε...

Καλησπέρα.
Ανάλογο με το biology4u και το physics4u. Μακάρι να στηριχθούν αυτές οι προσπάθειες από μέσα και κοινό.

Συνολικές προβολές σελίδας