Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009

Γιατί τους ψηφίζουμε...

Τον καιρό εκείνο είχαν τελειώσει στην Ελλάδα οι ευρωεκλογές και το μπάχαλο παντού συνεχιζόταν με του ίδιους ρυθμούς. Κάποτε σε μια ανάρτηση ενός ταπεινού μπλόγκ με εναλλακτικό τίτλο "αλλιώς τώρα τη γαμήσατε" η τσαούσα έκανε ένα σχόλιο που ενέπνευσε στον αγαθό μπλόγκερ την παρακάτω παραβολή:

Κάποτε ήταν ένας κυνηγός και πήγαινε με το δίκανό του στο δάσος. Κάποια στιγμή φτάνει μπροστά από μια σπηλιά. Τα ίχνη στην είσοδο της σπηλιας καταδεικύουν ότι μια μεγάλη αρκούδα ζει μέσα. Χωρίς να διστάσει ο κυνηγός σηκώνει το δίκανό του και πυροβολεί δις μέσα στη σπηλιά.

Βαρια βήματα ακούγονται από μέσα και στην είσοδο εμφανίζεται μια τεράστια αρσενική αρκούδα. Το ζώο σηκώνεται στα δυο πόδια και ο όγκος του κλείνει την είσοδο. Τινάζει με τα μπροστινα πόδια εκεί που την πέτυχαν τα σκάγια και λέει στον κυνηγό:

"Άδεια για κυνήγι αρκούδας έχεις;"
"Όχι" λέει έντρομος εκείνος.
Η αρκούδα τον πιάνει του σκίζει τα ρούχα και του λέει
"Τώρα τη γάμησες"
Αφού πήδηξε τον κυνηγό η αρκούδα γυρίζει πίσω στην σπηλιά της.
Ο κυνηγός εξοργισμένος τρέχει στην κοντινότερη πόλη και αγοράζει 2 UZI αυτόματα όπλα νέα ρούχα και ξαναγυρίζει στην είσοδο της σπηλιάς. Οπλίζει τα όπλα, ένα στο κάθε χέρι, και αρχίζει να ρίχνει κατά ριπάς προς κάθε κατεύθυνση.
Αφού αδειάζει όλους τους γεμιστήρες ακούει βαριά πατήματα να τον πλησιάζουν. Η αρκούδα βγαίνει, τινάζεται και ρωτά.
"Άδεια για κυνήγι αρκούδας έχεις;"
"Όχι" λέει ξανά έντρομος εκείνος.
Η αρκούδα τον πιάνει του σκίζει τα ρούχα και του λέει
"Τώρα τη γάμησες"
Σε λίγο ένας γυμνός αλλά τρομακτικά θυμωμένος κυνηγός γυρίζει στην πόλη και αγοράζει μια κούτα χειροβομβίδες και γυρίζει στη σπηλιά.
Για να μην μακρυγορούμε κάθε φορά η αρκούδα έβγαινε, ρωτούσε για την άδεια και μετά πήδαγε τον κυνηγό που έτρεχε κατόπιν να βρει πιο δυνατό όπλο΄.
Την τελευταία φορά ο κυνηγός πάνω στο άρμα, με το κανόνι να καπνίζει ακόμη, κοιτά έκπληκτος την αρκούδα να τον ρωτά.
"Άδεια για κυνήγι αρκούδας έχεις;"
"Όχι" απαντά απογοητευμένος εκείνος.
"Σαν τους Έλληνες που ψηφίζουν το δικομματισμό και συ. Το κάνεις για το γαμίσι"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Συνολικές προβολές σελίδας