Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

Πάρε την ευθύνη και ρίξτη στο γιαλό...

Ο άνθρωπος ως μέσο
Από oldboy http://old-boy.blogspot.com/2009/06/blog-post.html
Μόλις βγει στον αέρα κάτι που σε εμπλέκει μην κρυφτείς δευτερόλεπτο: με τον τρόπο που λειτουργούν σήμερα τα ΜΜΕ, κάθε μέρα που περνάει και συζητείται το όνομά σου ως ύποπτο είναι και μια μέρα που σε θάβει όλο και πιο μέσα. Εκείνο που τα ΜΜΕ απαιτούν από εσένα είναι να τηρήσεις «μια ξεκάθαρη στάση»· κι αν η υπόθεση είναι στην εντελώς αρχή της, όσο κραυγαλέα και αυταπόδεικτα κι αν είναι τα εις βάρος σου στοιχεία, όταν βγαίνεις επιθετικά και «γενναία», η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου θα πληροφορηθεί την υπόθεση από εσένα· και δεν είναι μόνο ότι θα ακούσει πρώτα τη δική σου εκδοχή, είναι και ότι θα πιστέψει αυτήν ακριβώς την μούφα: ότι βγαίνεις και μιλάς επειδή «δεν έχεις κάτι να κρύψεις».



Πόσο θλιβερά άτολμος είναι ο πρωθυπουργός της χώρας; και πόσο θλιβερός ο ελληνικός λαός που αρέσκεται να τον δουλεύουν κανονικά;

Κάλυψε την υπουργό, και δελφίνα, για την καθυστέρηση των εγγράφων από την Ουρουγουάη που έδωσε την ευκαιρία στον κ.Καραβέλα να ξεφύγει.


Κάλυψη στην υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη παρείχε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής για τους χειρισμούς στην υπόθεση του σήματος για τον κατηγορούμενο της Siemens Χρ.Καραβέλα. Παράλληλα, τόνισε ότι δεν είναι ευάλωτος σε εκβιασμούς, λόγω των 151 βουλευτών.

Άλλωστε το ίδιο έκανε και αυτός πολλάκις, Βατοπέδι, Βουλγαράκης, Siemens αλλά με καθυστέρηση και κάπως άγαρμπα. Τώρα πια ξέμεινε από αξιοπιστία, από επιχειρήματα και έμεινε μόνο το κούνημα των χεριών. Και όσο πιο θλιβερός γίνεται τόσο πιο έντονα τα κουνα για να μας πείσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Συνολικές προβολές σελίδας