Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2009

Παπούτσι από τον τόπο σου...

"Σε απόσταση μικρότερη του ενός μέτρου ''προσγειώθηκε'' το παπούτσι που εκτόξευσε νεαρός άνδρας κατά του κινέζου πρωθυπουργού Wen Jiabao, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την καταγγελόμενη καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Θιβέτ. Ο πρωθυπουργός μιλούσε ενώπιον ακροατηρίου στο πανεπιστήμιο Cambridge. "
http://www.cosmo.gr/News/England/229502.html

"Ο κινέζος πρωθυπουργός Γουέν Ζιαμπάο ζήτησε επιείκεια για τον γερμανό φοιτητή που πέταξε εναντίον του ένα παπούτσι κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Πανεπιστήμιο του Καίμπριτζ, ανακοίνωσε το ΥΠΕΞ. "Η εκπαίδευση είναι η καλλίτερη για έναν νεαρό φοιτητή κι ελπίζω πως θα έχει την ευκαιρία να συνεχίσει τις σπουδές του. Η επιστροφή ενός ασώτου υιού είναι καλλίτερη κι από χρυσάφι", τονίζεται στο μήνυμα του Γουέν, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου. "
http://www.skai.gr/master_story.php?id=110088

Η Κίνα είναι η χώρα των αντιφάσεων ή ο παράδεισος του καπιταλιστή;
Ο πρωθυπουργός της εκπροσωπεί την εφαρμογή του άκρατου καπιταλισμού, όπου ο εργάτης πληρώνεται με μερικές κούπες ρύζι σε αγαστή συνεργασία με την εξουσία του σκληρού υπαρκτού σοσιαλισμού-κομμούνισμύ, όπου όποιος σηκώσει κεφάλι του το κόβουν.
Αυτός ο εκπρώσωπος ζητά επιείκεια για τον φοιτητή και τον χαρακτηρίζει άσωτο υιό που είναι πολύτιμη η επιστροφή του.
Προφανώς εννοεί η επιστροφή του στο σύστημα που θα αποδέχεται την μοντέρνα δουλεία, τον πλουτισμό σε βάρος άλλων, την καταστροφή του πλανήτη και την ατομική κοντόφθαλμη νοοτροπία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Συνολικές προβολές σελίδας